X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu vinete

19 ian. 2020,, 18:00   Externe
4410 0

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi vine, se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi cu ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se rumeneşte cu ulei călit. Vinetele se taie rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se sărează şi se lasă pentru 40-50 minute, apoi se stoarce sucul amar. Rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Prazul (partea verde) se taie rondele şi se prăjeşte uşor în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie cuburi mici. În ceaun se pun straturi carnea prăjită, vinetele şi ceapa, se adaugă usturoiul pisat cu sare, roşiile, foile de dafin, piperul, vinul, bulionul şi se înăbuşă cu capac pînă este gata.

Ingrediente:

600 g carne de porc,


3-4 vinete,

1 praz,

5-6 roşii tari,

1 lingură făină de grîu,

½ pahar vin sec,

4 linguri ulei,

2-3 căţei de usturoi,

2 linguri verdeaţă tăiată,

sare,

piper negru măcinat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?