COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pudra de moringa - alimentul minune

Pudra de moringa - alimentul minune

Această plantă minune are un conținut nutritiv extraordinar: proteine, calciu, betacaroten, vitamina C, potasiu. Găsești în ea practic orice vitamină sau mineral.

Nu e de mirare faptul că e folosită cu rol medicinal (dar și ca aliment) de cel puțin 4.000 de ani, informează tabuhighlife.ro.

Frunzele de moringa sînt pline de vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și multe altele. 100 de grame de frunze uscate de moringa conțin:

de 9 ori mai multe proteine decît iaurtul

de 10 ori mai multă vitamina A decît morcovii

de 15 ori mai mult potasiu decît bananele


de 17 ori mai mult calciu decît laptele

de 12 ori mai multă vitamina C decît portocalele

de 25 de ori mai mult fier decît spanacul

Moringa are un conținut uriaș de antioxidanți

Frunzele de moringa sînt bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina C, betacaroten, quercetină și acid clorogenic. Conform studiilor, acidul clorogenic întîrzie absorbția de zahăr și scade glicemia. Prin proprietățile sale, moringa exercită o puternică activitate antioxidantă împotriva radicalilor liberi, previn stresul oxidativ, protejînd celulele din organism. Conform unui studiu, doar o linguriță și jumătate administrată zilnic timp de trei luni a crescut semnificativ nivelul de antioxidanți din sînge.

Beneficii

Scade nivelul de glucoză din sînge

Conform unui studiu, femeile care au consumat șapte grame de pudră de moringa zilnic timp de trei luni au prezentat o scădere a nivelului de glucoză din sînge de 13,5%. Un alt studiu arată că administrarea de 50 de grame de frunze de moringa o dată cu mîncarea reduce creșterea glucozei din sînge cu 21% în cazul persoanelor cu diabet.

Are efect antiinflamator

Datorită capacității puternic antiinflamatoare a frunzelor de moringa, acestea sînt folosite pentru tratarea ulcerelor stomacale. Uleiul de moringa s-a demonstrat că protejează ficatul de inflamațiile cronice și este folosit și pentru aplicații locale pentru calmarea durerilor articulare.

Protejează împotriva intoxicațiilor cu arsenic

Frunzele și semințele de moringa ar putea proteja corpul de o parte din efecte nocive ale arsenicului, un aspect deosebit de important avînd în vedere riscurile ca unele alimente de bază, cum ar fi orezul, să aibă un conținut ridicat de arsenic. Chiar și apa potabilă poate fi contaminată cu arsenic. Conform studiilor, administrarea de moringa reduce semnificativ absorbția de arsenic în corp și protejează organismul de stresul oxidativ.

Nu consuma moringa dacă ești gravidă, deoarece poate induce avortul!

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load