Produsele care provoacă oboseala

Produsele care provoacă oboseala

Produsele achiziţionate în supermarketuri sînt adeseori responsabile de lipsa de putere şi de oboseală pe care le resimte omul, afirmă cercetători americani, la capătul unui amplu studiu pe această temă. Astfel, concluzionează ei, consumul unor produse alimentare populare poate avea un impact negativ semnificativ asupra performanţei de zi cu zi.


Cercetătorii  americani au întocmit o listă cu astfel de produse, în care au inclus alimentele cele mai frecvent cumpărate din supermarketuri. 

Pe primul loc se situează băuturile alcoolice, care provoacă somnolenţa şi împiedică organismul să se relaxeze.


Urmează dulciurile, responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sînge şi care favorizează o stare puternică de oboseală a organismului uman.


Pe locul trei se situează carnea de curcan: proteinele din componenţa sa provoacă o scădere a eficienţei din cauza efectului lor de relaxare. 

Această listă include şi produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sînge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia. 

Respectivul clasament se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse. De asemenea, ele au un efect iritant asupra tractului digestiv.


Pentru a depăși sentimentul de oboseală și lipsă de forțe se recomandă produseșe care suplinesc deficitul de fier – spanacul, merele, sfecla, hrișca, fasolele.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load