Plimbările în aer liber ar putea deveni obligatorii

Plimbările în aer liber ar putea deveni obligatorii

Plimbările în locul medicamentelor, așa vor completa fișa medicii din anumite state europene, persoanelor cărora această măsură ar fi recomandată.


Ministerul Sănătății din Marea Britanie a inițiat un proiect care prevede această măsură. Pînă în anul 2023, medicii să prescrie drept medicație ”tratamente” în natură și timp alocat cît mai mult hobby-urilor și artei terapeutice.


Strategia neconvențională vine ca o completare la modul curent de tratament, acela de a prescrie pastile pe banda rulantă, în special în cazurile în care prevenția și activitatea fizică pot face mai mult bine decît medicamentele pe rețetă.


Scoția și Canada deja au început programul de diminuare a medicamentelor și integrează natura și arta ca tratamente complementare medicației curente sau îi țin locul acolo unde se poate.


Nu mai e niciun secret că natura are beneficii multiple asupra fizicului și mentalului omenesc și ajută considerabil în afecțiuni ca hipertensiune, anxietate, tulburări de alimentație, diabet, stres și multe altele.


Doar 90 de minute petrecute zilnic în natură sînt suficiente pentru a echilibra activitatea cerebrală în acea zonă a creierului asociată cu depresia. Activitățile simple în natură, precum plimbarile ușoare, cresc nivelul serotoninei în creier, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, reduc agresivitatea și simptomele afecțiunilor din spectrul ADHD, dar aduc și multe alte efecte pozitive nedescoperite încă.


La fel de bine, activitățile artistice sau cele ce țin de un hobby sînt cel puțin la fel de utile în ameliorarea naturală a diverselor afecțiuni cognitive.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load