Pericolul real al plasticului a fost scos în sfîrşit la iveală

Pericolul real al plasticului a fost scos în sfîrşit la iveală

Nu este un secret că poluarea cu plastic are un impact asupra planetei. Acum, la această listă se adaugă un alt efect negativ: infertilitatea.


Contextul zilei de astăzi este acela în care nu există suficientă spermă de calitate, iar cercetătorii au întreprins eforturi susţinute de a afla cauza. Acum, un grup de cercetători de la Universitatea Exeter din Marea Britanie au aflat vinovatul: un compus chimic numit Bisfenol A (BPA), care se găseşte în plastic, scrie Futurism.


Se găseşte în recipiente pentru alimente şi băuturi, iar ingerarea acestuia afectează sistemul endocrin. Prezenţa în organism poate duce la sarcini eşuate şi poate afecta vîrsta la care începe pubertatea. Conform noului studiu publicat în British Medical Journal, afectează şi calitatea spermei.


Oamenii de ştiinţă au analizat sperma a 94 de adolescenţi britanici cu vîrstele cuprinse între 17 şi 19 ani. Participanţii au fost instruiţi să limiteze contactul cu substanţa pentru o săptămînă, prin utilizarea altor recipiente. Chiar şi aşa, 86% dintre ei tot aveau urme ale prezenţei Bisfenolului A.


Participanţii au afirmat că substanţa este greu de evitat pentru că nu există în specificaţiile produselor, care nu avertizează de existenţa acesteia în produs.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load