Pentagonul ar avea un plan secret de distrugere a rachetelor rusești

Pentagonul ar avea un plan secret de distrugere a rachetelor rusești

Armata SUA are un plan secret care țintește sistemele de apărare antiaeriană rusești de la Kaliningrad, potrivit unui general american.


Kaliningradul este o enclavă rusă la Marea Baltică, situată între Polonia și Lituania, ambele țări membre NATO. Alianța Nord-Atlantică consideră că sistemele anti-rachetă rusești din această regiune reprezintă o amenințare în condițiile în care statele vestice au o relație tensionată cu Kremlinul după anexarea Crimeei din 2014, scrie Moscow Times


“Dacă trebuie să mergem acolo pentru a doborî, de exemplu, sistemul de apărare antirachetă al Kaliningradului, nu trebuie să existe dubii că avem deja un plan pentru asta,” a declarat generalul Jeffrey Harrigan, comandant al forțelor aeriene americane în Europa.


În urma acestor declarații, Ministerul Apărării de la Moscova a reacționat spunând că regiunea Kaliningrad este bine protejată împotriva unor planuri agresive ale forțelor americane.


Rusia a detașat la Kaliningrad mai multe sisteme de apărare aeriană de tip S-400, precum și rachete balistice Iskander cu potențial nuclear, în condițiile în care relația Moscova-Washington este tot mai tensionată.


În prima parte a anului, un bombardier american tip B-52 s-a apropiat de frontiera Kaliningrad, imitând bombardarea flotei rusești de la Marea Baltică. Aeronava americană a făcut cale întoarsă cînd a ajuns la aproximativ 60 de mile marine de frontieră. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load