COVID-19 în MOLDOVA

Pămîntul a devenit cu 50% mai tăcut în ultimele luni

Pămîntul a devenit cu 50% mai tăcut în ultimele luni

Pandemia provocată de COVID-19 a dus la un “val de liniște” global, potrivit seismologilor, scrie The Guardian.

Zgomotul de frecvență ridicată provocat de activitățile umane și industrii a scăzut cu 50% din această primăvara pînă acum. Cu mai puține zboruri, trafic și multe fabrici funcționînd la capacitate redusă, cele mai mari surse de zgomot sînt mai tăcute, potrivit digi-world.tv.

Chiar dacă experții au echipament modern pentru a măsura diferitele fenomene seismologice de pe Terra, zgomotele umane maschează semnalele la frecvență înaltă.


“Seismografele din mediile urbane sînt importante pentru maximizarea acoperirii spațiale a rețelelor seismice și pentru avertizări privind pericolele geologice locale, chiar daca zgomotul seismic antropogen degradează capacitatea lor de a detecta semnale trecătoare asociate cu cutremure și erupții vulcanice,” explică cercetătorii în studiul lor, potrivit Popular Mechanics.

Din moment ce Pămîntul a devenit cu 50% mai tăcut, experții pot asculta zgomotul planetei și aceste date vor fi extrem de folositoare pentru crearea modelelor seismice și alte studii bazate pe tipare de zgomot.

Lipsa zgomotului produs de oameni va permite seismologilor să își eficientizeze predicțiile, chiar și pentru zone în care au loc cutremure mici.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load