COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ouă cafenii vs. ouă albe: care sînt mai sănătoase?

Ouă cafenii vs. ouă albe: care sînt mai sănătoase?

Oul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Este considerat un aliment complet, deoarece este bogat în micro și macronutrienți.

Îl poți consuma în orice moment al zilei și sub orice formă. Experții în sănătate recomandă consumul de ouă zilnic, deoarece aduce multe beneficii pentru sănătate, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.

Există două tipuri comune de ouă – albe și maro. Unii oameni preferă ouăle maro, deoarece consideră că acestea sînt organice și, de asemenea, din cauza noțiunii comune că varianta maro a oricărui aliment este mai sănătoasă: orez brun, zahăr brun, pîine neagră. Dar nu este cazul tuturor alimentelor. Cît despre ouăle albe, oamenii le aleg deoarece sînt mai accesibile, mai ieftine și au un gust mai bun.

Dar care e mai sănătos și care sînt diferențele între el? Specialiștii au un răspuns la această dilemă.


Culoare

Pentru cei care nu știu, ouăle albe sînt ouate de găini cu pene albe, cele maro de găini cu pene roșcate sau negre.

Mărime

O altă diferență este dimensiunea, cele maro sînt puțin mai mari.

Gust

După cum am menționat, ambele tipuri au un gust diferit, deoarece găinile cu pene roșcate și negre sînt hrănite cu altceva față de cele cu pene albe.

Disponibilitate

Ouăle albe sînt ușor disponibile pe piață, deoarece creșterea și creșterea găinilor cu pene albe este mai ieftină în comparație cu omoloagele lor roșcate sau negre. Pe de altă parte, cele din urmă mănîncă mai mult și costurile de întreținere sînt mai mari.

Din punct de vedere nutrițional

Există o mică diferență. Ouăle au mai mulți acizi grași omega-3, dar diferența este aproape insesizabilă. Avînd în vedere caloriile, proteinele și colesterolul, ambele tipuri de ouă au un profil similar. Deci, da, oul maro e mai sănătos din punct de vedere nutrițional. Dar în loc să verificați culoarea ouălor, ar trebui întîi să verificați cum sînt crescute găinile de la care provin ouăle.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load