Obiceiuri matinale care îngrașă

Obiceiuri matinale care îngrașă

Chiar dacă mănînci sănătos și respecți intervalele orare recomandate de nutriționiști, continui să rămîi cu depozitele nedorite de grăsime.


Te-ai gîndit vreodată că obiceiurile de dimineață pot să te îngrașe?


Este esențial să avem o viață sănătoasă atît în ceea ce privește alimentația, cît și în obiceiurile noastre de zi cu zi, la care nu te-ai gîndit niciodată că ar putea să aibă o influență asupra greutății tale. Descoperă în galerie care sînt acele obiceiuri la care trebuie să renunți! 

1. Dormi prea mult

Da, sună ciudat că odihna prelungită poate să aibă efecte negative asupra organismului. Totuși, cercetătorii au demonstrat că un om care doarme mai mult de 10 ore pe noapte este predispus reținerii grăsimilor în corp. Arderile sale sînt foarte lente pentru că organismul stă foarte mult în stare de repaus. Specialiștii recomandă un somn de 7-9 ore pentru o viață sănătoasă și un organism activ.


2. Te pregătești pe întuneric


Cine s-ar fi gîndit că lumina naturală are vreo legătură cu metabolismul uman? Un studiu recent demonstrează că 20-30 de minute de lumină de la soare sînt suficiente pentru ca organismul să perceapă ritmul biologic și să regleze nivelul de colesterol din corp. Așa că dimineața este indicat să tragi draperiile, să deschizi geamul și să te bucuri de o nouă zi.


3. Nu îți faci patul


Fundația Națională a Somnului a descoperit printr-un studiu că 19% dintre oamenii care își aranjează patul dimineața se odihnesc mult mai bine noaptea. Acest obicei poate să te provoace să dai curs și altor activități dimineața, cum ar fi pregătirea micului-dejun. Acest cumul de activități te fac o fire activă și organismul tău va fi mult mai receptiv în ceea ce privește scăderea în greutate.


4. Nu te cîntărești


Studiul unei universități americane a scos la iveală faptul că persoanele care se cîntăresc regulat au mai mult spor la slăbit. În fiecare dimineață, urcă-te pe cîntar și vezi ce greutate arată. Dacă faci asta în fiecare dimineață, o să fii mai motivată să slăbești și nu o să îți placă să vezi la nesfărșit aceleași număr de kilograme. Psihicul ajută foarte mult la starea ta de sănătate!


5. Sari peste micul-dejun


Un proverb japonez spune așa: „Micul-dejun servește-l singur, prînzul împarte-l cu un prieten, iar cina dă-o la dușmani”. Prin urmare, masa de dimineață este cea mai importantă și trebuie să fie bogată în vitamine și minerale ca să îți dea energie. Nu este recomandat să mînănci carne la micul-dejun, pentru că organismul tău nu este încă foarte activ și mîncarea se digeră greu.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load