Oamenii de știință vor crea pastile împotriva obezității

Oamenii de știință vor crea pastile împotriva obezității

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Biologice „Salk” testează substanțe care au asupra organismului uman același efect ca și exercițiile fizice.


Compușii, numiți 516 și 14, pot contribui la scăderea în greutate la persoanele care nu pot să ducă un stil de viață activ, relatează publicația Science Alert, citată de Noi.md.


Compusul 516 activează genele care contribuie la arderea grăsimii în celulele musculare, iar compusul 14 face ca celulele să cliveze carbohidrații pentru producerea energiei. Aceste căi metabolice sînt activate în mod natural în corpul uman supus stresului fizic. Primul produs este destinat pacienților cu distrofie musculară Duchenne – o boala genetică care se manifestă în slăbiciune musculară progresivă – precum și cu scleroză laterală amiotrofică, boala Parkinson și Coreea Huntington.


Conform cercetătorilor, compusul 516 luptă cu inflamația cronică din țesuturile deteriorate, asociată cu un metabolism accelerat al zahărului.


Compusul 14 este numit drept remediu contra diabetului și sindromului metabolic, care este exprimat în obezitate, hipertensiune arterială, glicemie crescută și creșterea concentrației de colesterol ”rău“.


Pe șoareci s-a demonstrat că medicamentul îmbunătățește sensibilitatea la glucoză și scade greutatea corporală. Pe oameni, medicamentul nu a fost testat deocamdată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load