COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au numit perioada de eficiență a celor mai populare diete

Oamenii de știință au numit perioada de eficiență a celor mai populare diete

Dietele populare de pierdere în greutate își pierd eficacitatea după un an, rezultă dintr-un raport al unui grup de oameni de știință din SUA, China și Canada, publicat pe portalul The BMJ.

Experții au analizat 121 de studii științifice care au implicat 21 942 de pacienți care au respectat 14 cele mai populare diete (Atkins, Ornish, Zona, Mediteraneană, DASH-dieta etc.). Programele, la rîndul lor, au fost împărțite în echilibrate, cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut scăzut de grăsimi.

Toate studiile au conținut informații despre efectul dietei asupra tensiunii arteriale, concentrației de lipoproteine cu densitate mare și joasă, proteinei plasmatice C reactive și altor parametri responsabili de metabolism, funcționării inimii și a vaselor sangvine.


Oamenii de știință au subliniat că, după 12 luni de respectare a programului alimentar s-a dovedit o lipsă a scăderii în greutate, iar efectul influenței favorabile asupra parametrilor sistemului cardiovascular a fost complet pierdut pentru majoritatea dietelor, cu excepția celei mediteraneene.

Autorii raportului au remarcat că diferențele dintre aceste programe de nutriție sînt foarte mici, de aceea oamenii ar trebui să acorde mai multă atenție menținerii rezultatului obținut prin respectarea dietei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load