COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit rămășițele unui papagal uriaș care a trăit în urmă cu 19 mln. de ani. I se spunea „Hercules cel neașteptat”

Oamenii de știință au descoperit rămășițele unui papagal uriaș care a trăit în urmă cu 19 mln. de ani. I se spunea „Hercules cel neașteptat”

Paleontologii de la Universitatea Flinders au descoperit în Noua Zeelandă rămășițele unui papagal uriaș, care a trăit în urmă cu aproximativ 19 milioane de ani.

Datorită gabaritelor sale impresionante, acesta este numit Heracles inexpectatus sau „Hercules cel neașteptat”, potrivit unui articol publicat în revista Biology Letters.


„Hercules cel neașteptat” se referă la papagali-bufnițe. Acum în viață pe teritoriul Noii Zeelande există o singură specie de papagal care este o rudă a gigantului – kakapo. Papagalii care trăiesc în prezent nu sînt atît de mari – ating 60 cm înălțime și cîntăresc pînă la 4 kg.Resturile lui Heracles inexpectatus au fost descoperite în Otago Central, Noua Zeelandă, pe care oamenii de știință au descoperit-o acum 20 de ani. Vîrsta papagalului datează de aproximativ 19 milioane de ani – cercetătorii consideră că pasărea a trăit într-o pădure subtropicală diversă și a mîncat fructe. Dar, avînd în vedere ciocul uriaș puternic al păsării, cercetătorii cred că ar fi putut mînca şi carne.


Papagalul antic ajungea la 1 m înălţime și cîntărea pînă la 7 kg. Heracles inexpectatus este de două ori mai mare decît kakapo și de zece ori mai înalt decît cel mai înalt papagal din prezent – papagalul-zambilă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load