COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au descoperit cum crește sistemul neuronal al creierului

Oamenii de știință au descoperit cum crește sistemul neuronal al creierului

Legătura neuronică din creierul unui om este atît de complexă, încît regulile organizației sale nu sînt cunoscute nici pînă în prezent.

Oamenii de știință au descoperit o schemă responsabilă de creșterea creierului unui vierme plat. Rezultatele studiului au apărut în revista științifică Nature Physics.

Oamenii de știință au găsit reguli matematice pentru organizarea neuronilor în creier. S-a dovedit că creierul are o anumită schemă de reglementare a creșterii celulelor cu un principiu necesar de auto-organizare și desen.

S-a dovedit că fiecare neuron de un tip este înconjurat de o duzină de aceiași neuroni, dar nu îndeaproape, dar cu un "strat" de neuroni de alte tipuri. Se presupune că acest lucru permite neuronilor să lucreze împreună și să participe la rezolvarea diferitelor sarcini împreună cu neuronii de alte tipuri.


Această schemă se repetă constant în creier, formînd o rețea neuronală. Specialiștii speră să adapteze această schemă de studiere a formării rețelelor neuronale în creierul uman.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load