Oamenii de ştiinţă au descoperit beneficiile cacao

Oamenii de ştiinţă au descoperit beneficiile cacao

Oamenii de știință de la Universitatea Halle-Wittenberg și de la Institutul Max Rubner au descoperit că produsele, care conțin cacao sînt una din sursele de vitamina D2. Raportul corespunzător este publicat pe portalul EurekAlert!

Cercetătorii au prezentat o teorie conform căreia după uscarea boabelor de cacao la soare, în ele are loc transformarea precursorilor vitaminei D în vitamina D2.

După ce au efectuat spectrometria de masă a diferitelor produse din cacao, specialiștii și-au confirmat teoria. În acest caz, diferite produse din cacao, în conformitate cu spusele autorilor studiului, au un conținut diferit de vitamina D2. Astfel, cel mai mare conţinut de cacao e în untul de cacao și în ciocolata neagră, în timp ce în ciocolată albă este mult mai puțină cacao.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load