COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O specie rară de broască țestoasă "zîmbitoare" a fost salvată de dispariție

O specie rară de broască țestoasă "zîmbitoare" a fost salvată de dispariție

Apărătorii drepturilor animalelor au salvat o specie rară de broaște țestoase Birmane de dispariție. Această specie este cunoscută pentru buzele răsucite și "zîmbitoare". Lungimea reptilei poate ajunge la 60 de centimetri, scrie Daily Mail.


Țestoasa Birmaneză trăiește doar în rîurile Myanmar. Potrivit ediției, în anul 2000, această specie a vrut să fie clasificată ca dispărută. Cu toate acestea, după o perioadă de 20 de ani, activiștii au reușit să restabilească populația de reptile, care a ajuns la o mie, transmite lenta.ru.


Prin anii 2000, colecționarul american de broaște țestoase a cumpărat o astfel de reptilă la Tîrgul chinezesc de animale sălbatice. Apoi, accidental oamenii de știință au descoperit două populații ale acestor broaște țestoase, respingînd faptul că au dispărut. Anume aceste populații au servit la restabilirea speciei.Ca parte a programului de recuperare, populațiile de broaște țestoase sînt plasate în captivitate timp de cinci ani după ce vor fi eliberate în sălbăticie. Potrivit oamenilor de știință, motivul dispariției speciei a fost colectarea, în mod constant, a ouălelor acestora, prinderea speciilor adulte, în plus, țestoasele și-au pierdut habitatul cuiburilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load