O școală din Japonia ar putea introduce uniforme Armani

O școală din Japonia ar putea introduce uniforme Armani

Japonia: O școală vrea să introducă uniforme Armani. Părinții, scandalizați.


O școală generală din Japonia suportă critici dure pentru planurile sale de a adopta uniforme concepute de marca de lux italiană Giorgio Armani.


Potrivit BBC, care citează presa locală, școala din Tokyo vrea să introducă uniforme care costă 730 de dolari fiecare, iar părinții se plîng că nu pot să suporte costurile. Planul bizar de a implimenta uniformele a ajuns chiar și în fața parlamentarilor din Japonia.


Școala se află în districtul Ginza din Tokyo


Conducerea școlii a trimis o scrisoare părinților în luna noiembrie a anului trecut. Prin scrisoare era explicat faptul că școala vrea să schimbe uniformele pentru a reflecta mai bine statusul său și să devină un simbol pentru districtul Ginza. Decizia a determinat 5 plîngeri trimise de părinți.


”Am fost surprins că asemenea uniforme de lux au fost alese pentru o școală generală publică”, a declarat o mamă care a dorit să rămînă anonimă.


Deși uniformele școlare nu sînt obligatorii în școlile publice din Japonia, foarte mulți elevi aleg să le poarte.


”Este clar foarte scump”


În online oamenii au crticat în mod egal decizia luată de conducerea școlii din Tokyo: ”Am auzit că uniformele școlare au fost inventate pentru ca micuții din diferite păsuri sociale nu vor fi discriminați”, a declarat o persoană pe Twitter.


”Copiii nu știu despre brandurile faimoase… Voi spuneți că un copil care poartă Armani va fi mult mai bine dezvoltată decît un copil care nu poartă?”, a mai întrebat un user.


La o întîlnire, membrii Comitetul pentru Buget al Casei Reprezentanților din Japonia au spus că problema a fost pusă pe masă de un parlamentar. El le-a explicat că școala trebuie să ia în vedere costul uniformelor, luînd în considerare că mulți părinți nu-și permit.


Ministrul Finanțelor din Japonia a spus că uniforma este ”clar scumpă” și a punctat că unii elevi nu-și vor putea permite să o plătească. Ministrul Educației nipon a afirmat că școala trebuia să discute cu părinții înainte de a lua decizia.


Directorul școlii a emis între timp un comunicat în care spune că ”acceptă criticile” și primite că va oferi prăinților explicațiile necesare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load