O plimbare de 25 de minute pe zi îţi poate prelungi viaţa cu şapte ani

O plimbare de 25 de minute pe zi îţi poate prelungi viaţa cu şapte ani

Cercetătorii susţin că exerciţiile fizice reduc riscul de a muri de infarct cu 50%, iar 25 de minute de mers pe jos, pe zi, iţi prelungesc viaţa cu şapte ani. 

Sanjay Sharma, profesor în cardiologie la Universitatea St George NHS Foundation Trust din Londra, susţine că studiul a confirmat, de asemenea, că exerciţiile fizice încetinesc procesul de îmbătrînire, potrivit adevarul.ro, care citează Daily Mail.

„Desigur că nu putem împiedica procesul de îmbătrînire, însă îl putem încetini, astfel încît să arătăm mai tineri cînd vom împlini 70 de ani, sau să putem trăi pînă la 90 de ani” a adăugat Sanjay Sharma. 

Mersul pe jos previne cancerul, bolile de inimă şi reglează tensiunea. 

Exerciţiile fizice îţi pot prelungi speranţa de viaţă cu 3-7 ani, au rolul unui antidepresiv, îţi îmbunătăţesc funcţiile cognitive şi e probabil să te scape de senilitate. In cazul persoanelor care suferă de boli de inimă, specialiştii recomandă că plimbarea să se facă în pas alert. Dacă doriţi să alergaţi însă, o puteţi face pînă în punctul în care respiraţia vă permite să vorbiti, dar nu atît de alert încît să puteţi cînta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load