COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O dietă populară care păstrează mintea clară la bătrînețe

O dietă populară care păstrează mintea clară la bătrînețe

Oamenii de știință de la Universitatea Americană Stony Brook au identificat o modalitate ușoară de a menține activitatea creierului și claritatea minții la bătrînețe.

Conform studiilor, modificările neurobiologice care au legătură cu îmbătrînirea se manifestă deja la vîrsta de 47 de ani. S-a dovedit că pentru a păstra mintea clară la bătrînețe este suficient să ținem o dietă populară.

Oamenii de știință au efectuat un studiu care a implicat aproximativ o mie de persoane cu vîrsta cuprinsă între 18 și 88 de ani.

S-a dovedit că la voluntarii care au mîncat în mod obișnuit, semnele de îmbătrânire a creierului s-au manifestat deja la vîrsta de 47 de ani. Cei care au ales dieta cetonă, au demonstrat o creștere a activității generale a creierului și o stabilizare a rețelelor funcționale ale creierului chiar și la vîrsta de 50 de ani.


Așadar, dieta include carne sau pește și salate, dar exclude zahărul, cerealele, orezul și legumele cu amidon, glucoza fiind înlocuită cu cetone. Acestea devin principalul "combustibil " al creierului, ajutîndu-l să-și mențină activitatea chiar și la bătrînețe.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load