COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O creatură misterioasă, fără creier și cu 720 de sexe (VIDEO)

O creatură misterioasă, fără creier și cu 720 de sexe (VIDEO)

Un organism nou și misterios, supranumit „blob”, a fost prezentat miercuri la o grădină zoologică din Paris. Forma de viață are aproape 720 de sexe, arată ca o ciupercă, dar se comportă ca un animal, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Blob-ul este cel mai nou exponat care poate fi văzut la Parc Zoologique de Paris. Forma de viață unicelulară nu are gură, nici stomac sau ochi, dar, cu toate acestea, poate detecta hrana și este capabilă să o digere.

Potrivit sursei citate, masa amorfă are aproape 720 de sexe. Aceasta se poate deplasa, deși nu are picioare sau aripi.


Mai mult, organismul se vindecă în două minute dacă e tăiat în două.

„Este o fiinţă vie care se numără printre misterele naturii”, a declarat Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris, conform Reuters.

Ne surprinde pentru că nu are creier, dar este capabilă să înveţe. Dacă sunt contopite două astfel de organisme, blobul care a învățat transmite informații celuilalt. Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris

Numele acestui organism a fost inspirat de filmul horror „The Blob” (1958), cu Steve McQueen. În peliculă, „picătura”, o formă de viață extraterestră, se hrănește tot ce îi stă în cale într-un orăşel din Pennsylvania, conform Agerpres.

Știm cu siguranţă că nu este o plantă, dar nu ştim sigur dacă este un animal sau o ciupercă. Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris

Biologii spun că acest organism se comportă „foarte surprinzător” deoarece are un comportament de animal și este capabil să învețe.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load