COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O bătrînă de 70 de ani a devenit cea mai în vîrstă participantă la cursa ciclistă

O bătrînă de 70 de ani a devenit cea mai în vîrstă participantă la cursa ciclistă

O bătrînă de 70 de ani a devenit cea mai în vîrstă participantă la cursa ciclistă care se organizează pe „Drumul morții” din Bolivia

Mirtha Muniz, o femeie în vîrstă de 70 de ani, a devenit, oficial, cea mai în vîrstă participantă la cursa ciclistă care se organizează pe un traseu montan denumit „Drumul Morții”, în Anzi.

Traseul cicliștilor pornește din junglă și ajunge pînă pe vîrfurile înzăpezite, la o altitudine de 3.300 de metri, a notat The Guardian.

Cursa e considerată una dintre cele mai periculoase și dificile, „ingredientele” fiind ploile, ceața, căderile de stînci. Toate acestea fac traseul foarte dur.


Și nici distanța de parcurs nu este una foarte mică. Rutierii care participă la acest traseu trebuie să pedaleze 60 de kilometri.

Sfatul psihologului după moartea fiului ei

Mirtha Munoz s-a apucat de ciclism la modul cel mai serios la sfatul psihologului. Mirtha și-a pierdut fiul, care a murit pe neașteptate, iar psihologul a sfătuit-o să-și găsească un refugiu în ceva.

„Psihologul mi-a zis că bicicleta mă poate ajuta să trec mai ușor, să mă reinventez”, a spus Mirtha Munoz.

„Cursa de duminică a fost parcă pe verticală, urcam, urcam și nu mai era nimic altceva”, a spus femeia după ce a terminat cursa.

Mirtha Munoz a fost una dintre fondatoarele acestei curse extreme, dar, în ultima vreme, s-a bucurat de pedalat pe drumuri fără grad de periculozitate împreună cu cei șase nepoți ai ei. Ea speră ca nepotul cel mare, care se apropie de 18 ani, să-i urmeze pasiunea și să se înscrie și el la cursa care pe ea o fascinează.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load