O balenă cu cocoașă a fost văzută în Tamisa

O balenă cu cocoașă a fost văzută în Tamisa

O balenă cu cocoaşă a fost zărită în Tamisa într-o zonă extrem de neobişnuită, informează Agerpres. Autoritățile spun că balena se simte bine, nu se află în niciun pericol și, foarte probabil, a ”făcut o eroare de navigare”.   


Balena cu cocoașă a fost văzut în timpul weekendului, iar prezenţa sa în râu a fost confirmată de British Divers Marine Life Rescue (BDMLR).


”Pare că se simte bine”, a declarat Julia Cable, coordonator la nivel nivel naţional la BDMLR.


”L-am urmărit făcînd scufundări şi ieşind la suprafaţă. Apare la suprafaţă o dată la cinci sau şase minute, ceea ce este normal”, a explicat aceasta. Potrivit BDMLR, o balenă cu cocoaşă a fost observată în Canalul Mînecii săptămîna trecută, însă pe moment nu este clar dacă este vorba de aceeaşi exemplar.


Deşi aceste cetacee sînt uneori văzute în largul coastei britanice mai la nord, este ”foarte neobişnuit” ca un exemplar să fie zărit în Estuarul Tamisei, a declarat Cable.


”Este foarte probabil să fi făcut o eroare de navigare”, a adăugat ea, precizând că nu există niciun indiciu că balena depistată în weekend ar fi în primejdie şi că speră că aceasta îşi va găsi drumul înapoi.


În urmă cu un an, o balenă beluga – căreia i s-a dat porecla ”Benny” – a fost reperată în Tamisa, lângă localitatea Gravesend, însă se crede că aceasta s-a întors în mare anul următor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load