COVID-19 în MOLDOVA

Nutriționiștii au anunțat alimentele care „nu trebuie consumate niciodată”

Nutriționiștii au anunțat alimentele care „nu trebuie consumate niciodată”

Într-o conversație cu La Vanguardia, nutriționiștii spanioli au calificat drept greșită concepția, potrivit căreia „este permis consumul oricăror produse, dar cu măsură” și au enumerat alimentele care ar trebui excluse din dietă.

Astfel, pe termen mediu și lung, făina rafinată poate fi nocivă, provocînd creșteri și scăderi bruște ale nivelului de glucoză din sînge. Potrivit nutriționistului Pilar Esquer, profesor la Școala Gasma din Castellon, acest lucru poate contribui la dezvoltarea diabetului.

„În procesul de prelucrare a cerealelor, fibrele și alți nutrienți sînt trimiși la deșeuri, în plus, produsele rafinate au un indice glicemic ridicat, deci sînt mai puțin nutritive”, adaugă nutriționistul Maria Merino.


Așadar, experții recomandă renunțarea la făina rafinată în favoarea celei integrale.

Potrivit nutriționiștilor, trebuie evitate mezelurile, deoarece sînt pe jumătate compuse din aditivi, amidon și alte substanțe.

Este recomandat să se renunțe la produsele lactate degresate. Nutriționiștii citează rezultatele unui studiu efectuat de David Ludwig, profesor la Universitatea Harvard, potrivit căruia laptele și produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, de regulă, conțin zahăr și sînt mult mai puțin hrănitoare.

În plus, chiar și din cînd în cînd nu se recomandă consumul produselor de patiserie, gustărilor și semifabricatelor, pe eticheta cărora există inscripții „calorii scăzute”, „calorii zero” și „fără zahăr”, precum și al alcoolului și cărnii procesate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load