Nu mai reîncălzi aceste alimente niciodată

Nu mai reîncălzi aceste alimente niciodată

Mîncarea rămasă după un prînz sau o cină copioasă poate fi consumată și a doua zi, cred cei mai mulți dintre noi.


Se pune la microunde, însă nu mai are același gust.


Știai însă că nu toate alimentele pot fi reincăzite și mîncate a doua zi? Unele dintre ele sînt chiar otravitoare. Este important să gătești alimentele bine, astfel încît să nu le consumi crude. Iată la ce trebuie să fii atentă!


Orezul


Se pare că orezul negătit poate reține spori de bacterii dăunătoare care pot supraviețui gătitului inițial. Dacă orezul gătit nu este ținut la o temperatură corectă, aceștia vor înmulți și multiplica și pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau vomă. Reîncălzitul nu ajută pentru că sporii pot supraviețui. Este bine să il consumi imediat cum l-ai gătit. Nu îl lăsa să stea la temperatura camerei pentru mai mult de o ora.


Ulei vegetal


Reîncălzirea lui te expune la boli de inimă, atac cerebral și chiar cancer. Cercetări recente au arătat că încălzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componente chimice ce provoacă boli grave.


Legume


Dacă legumele gătite sînt ținute într-o zonă în care temperatura este sub patru grade sau dacă ai de gînd să le păstrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine sa le congelezi.


Salata, spanacul, țelina și sfecla conțin nitrați în cantități mari care lăsați la temperatura camerei se tranformă în nitriți, substanțe relaționate cu boli de sînge la copii, dureri de cap, oboseală și atacuri cerebrale.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load