COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nimeni nu știe dacă te poți reinfectata de coronavirus

Nimeni nu știe dacă te poți reinfectata de coronavirus

Strategia de combatere a COVID-19 depinde de rezistența imunității în fața acestui virus. Dacă anticorpii trăiesc destul de mult, atunci pacienții vindecați vor fi primii care vor putea ieși din carantină și vor începe să restabilească lumea.

Noi încă nu știm multe despre originea și proprietățile noului coronavirus. În special, rămîne nerezolvată întrebarea principală: dacă oamenii care s-au vindecat de această infecție se pot fi infecta din nou. Răspunsul la acestă întrebare ne va ajuta să înțelegem cum exact va evolua pandemia, transmite hightech.plus

De obicei, boala lecuită lasă o urmă în organismul omului. Cînd se confruntă cu agentul patogen al unei noi infecții, sistemul imunitar produce proteine specializate - anticorpi. Ei se păstrează în organism și, la o nouă întîlnire cu un anumit agent patogen, îl neutralizează, protejînd stăpînul de reinfecție. Puteți obține anticorpi și prin vaccinare.


Din păcate, acest sistem nu este perfect, notează Business Insider. Unii viruși, cum ar fi gripa, ocolesc sistemul imunitar din contul mutațiilor regulate. Pentru agentul patogen COVID-19 acest lucru se pare că nu se aplică, dar anticorpii pentru el pot slăbi în timp. În acest caz, este posibilă reinfectarea.

Studierea anticorpilor la coronavirus este importantă din cauza că astăzi devine clar că la o mare parte a celor infectați boala decurge asimptomatic sau într-o formă foarte ușoară. Analizînd sîngele lor pentru anticorpi la COVID-19, experții vor putea să-i urmărească pe cei care au fost deja bolnavi. Acest lucru va evalua amploarea pandemiei și va prezice cursul său ulterior. În plus, persoanele cu imunitate la coronavirus vor putea fi primii care vor părăsi carantina și vor continua viața normală.

În plus, testarea la anticorpi va permite o mai bună înțelegere a faptului dacă oamenii se pot reinfecta cu acest virus.

Cercetătorii americani cred că anticorpii la COVID-19 pot oferi protecție celor mai vulnerabili pături ale societății, inclusiv persoanelor în vîrstă și medicilor. Această măsură temporară ne va permite să rezistăm pînă cînd va fi apărea un vaccin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load