NATO a finalizat crearea „Viesparului Negru”

NATO a finalizat crearea „Viesparului Negru”

Sistemul, care permite transmiterea directă a datelor de la camerele de fotografiat ale aparatelor aeriene fără pilot de miniatură (UAV) PD-100 Black Hornet („Viesparul Negru”) către sistemele de arme, este gata să intre pe piața armelor, scrie Defense News.


În prezent, notează ediţia, setul intergral include patru drone, dintre care două pot efectua recunoaștere, iar restul să stea la încărcat. Se propune ca un astfel de complex, controlat de la distanță, să fie instalat pe echipamente militare, inclusiv fără echipaj. Se prevede creşterea razei de acţiune a „Viesparului Negru” pînă la 3000 de metri.


Setul PD-100 Black Hornet a fost demonstrat în cadrul expoziției internaționale de apărare și securitate (DSEI) de la Londra (Marea Britanie).


În octombrie, 2014, a fost introdusă versiunea „24 din 24” a PD-100 Black Hornet.


Black Hornet este o elaborare a companiei norvegiene Prox Dynamics. Lungimea UAV ajunge la zece centimetri. Greutatea - mai puțin de 20 de grame. Viteza de deplasare - pînă la 20 de kilometri pe oră. Raza de acţiune a aparatului Black Hornet este de 2000 de metri.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load