COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Motivul pentru care nu trebuie să arunci cojile de nuci

Motivul pentru care nu trebuie să arunci cojile de nuci

Nucile se numără printre cele mai sănătoase alimente, însă nu doar miezul lor este bun. Află cum poți folosi cojile de nuci.

Cojile de nuci sînt foarte sănătoase, putînd fi folosite pentru prevenirea tumorilor, dar și pentru curățarea sîngelui și a sistemului limfatic, energie și întărirea imunității.

Tinctura din coji de nuci, de exemplu, are proprietăți antibiotice și poate fi folosită pentru numeroase probleme de sănătate. Prepar-o din coaja a 14 nuci uscate și 500 de ml de țuică. Lasă totul la macerat pentru două luni, apoi ia cîte o lingură dimineața, pe stomacul gol.

Cojile de nuci conțin taninuri, substanțe foarte sănătoase, eficiente în tratarea bolilor mucuoaselor și a celor de piele, precum herpesul și eczema. Vitaminele C și E sprijină sistemul imunitar și echilibrează nivelul hormonilor din organism.


Taninurile din cojile de nuci sînt foarte bune pentru tratarea rănilor. Arde cojile de nucă, apoi pisează-le, pînă cînd devin o pudră fină, pe care o poți aplica pe rană, după ce ai dezinfectat-o. Acoperă rana cu un bandaj și lasă cojile de nuci să acționeze pentru cîteva ore.

Pentru acest remediu, ai nevoie de coji de nuci verzi. După ce le desprinzi de pe nucă, trebuie să freci negii de trei ori pe zi, timp de o săptămînă, potrivit unica.ro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load