Microsoft a recunoscut că a ascultat mesaje audio de la utilizatori

Microsoft a recunoscut că a ascultat mesaje audio de la utilizatori

Microsoft a recunoscut oficial că ascultă și înregistrează înregistrări separate de conversații între utilizatorii Skype și asistentul vocal al Cortana, relatează Motherboard. Acest lucru este acum raportat în politica actualizată de confidențialitate a companiei și pe paginile sale web.


Compania a decis să confirme „captările” după materialul publicat de Motherboard. Acesta a spus că Microsoft a trimis angajaților terți înregistrări audio ale conversațiilor utilizatorilor, care conțineau, printre altele, date personale ale clienților companiei. Aceste înregistrări au fost decriptate și traduse.


„Ne-am dat seama că putem face acest lucru mai bine și indicăm direct că angajații noștri sau lucrătorii contractuali studiază uneori aceste date”, a spus un purtător de cuvînt al Microsoft.


Compania a decis să mențină nemodificată funcționalitatea aplicațiilor, limitîndu-se la indicarea faptului că înregistrările pot fi uneori ascultate și decriptate în format text. Microsoft a adăugat că oferă utilizatorilor posibilitatea de a șterge astfel de intrări folosind un utilitar special.


Anterior, Google a recunoscut şi el că recurge la această practică. Compania a spus că specialiștii săi ascultă comenzile pe care utilizatorii le acordă asistentului vocal. Google a explicat acest pas prin dorința de a îmbunătăți recunoașterea limbii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load