Merkel nu consideră că "Nord Stream-2" e o amenințare pentru Europa

Merkel nu consideră că "Nord Stream-2" e o amenințare pentru Europa

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, în cadrul unei întîlniri cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, că nu vede drept amenințare diversificarea surselor de energie pentru Europa prin implementarea proiectului "Nord Stream-2".


 Potrivit comunicatului TASS, șeful Guvernului Germaniei a menționat că RFG consideră proiectul ca fiind pur economic.


Înainte de călătoria sa la Berlin, Morawiecki a declarat că construcția conductei de gaze "Nord Stream-2" ar putea duce la atacul Rusiei, întreprins asupra Ucrainei.


El a explicat acest lucru prin faptul că după apariția noii conducte de gaze, cele vechi, care trec pe teritoriul Ucrainei, vor fi deconectate de Moscova, iar FR își va putea introduce trupele în țara vecină.


Primul-ministru Poloniei a informat, de asemenea, comunitatea mondială că nu vede nici un sens economic în crearea "Nord Stream-2", deoarece, în opinia sa, Europa are suficiente gaze lichefiate naturale  din importuri.


Morawiecki consideră că proiectul e inutil și dăunător, deoarece provoacă dezacord în societatea occidentală.


Anterior, a fost comunicat că Polonia a decis să construiască un concurent pentru proiectul rusesc.


"Nord Stream-2" implică construirea a două conducte de gaze din Rusia către Germania prin Marea Baltică, cu capacitatea totală de 55 de miliarde metri cubi de gaze pe an. Construcția acestuia este estimată la 9,5 miliarde de euro.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load