COVID-19 în MOLDOVA

Medicamentul natural împotriva indigestiei şi infecţiilor respiratorii

Medicamentul natural împotriva indigestiei şi infecţiilor respiratorii

Leuşteanul este o plantă utilizată din cele mai vechi timpuri în gastronomie, dar şi datorită proprietăţilor sale medicinale extraordinare.

Adăugat frecvent în supe ori ciorbe, leuşteanul are un gust pronunţat, similar într-o anumită măsură cu ţelina, care se potriveşte de minune şi în mîncărurile pe bază de carne. Efectele antibacteriene, antiinflamatoare şi diuretice ale leuşteanului recomandă această plantă în ameliorarea unor afecţiuni precum balonarea, arsurile la stomac, virozele respiratorii, infecţiile urinare sau dezechilibrele hormonale, transmite csid.ro.

Iată cîteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale consumului de leuştean.

Leuşteanul, adjuvant în infecţiile urinare
Infecţiile de tract urinar afectează cu precădere femeile şi vizează rinichii, vezica urinară, uretra sau ureterele. Printre simptomele care pot sugera o infecţie urinară se numără durerea sau usturimea la urinare (disurie), urină tulbure, urît mirositoare sau cu sînge, urinări dese, eliminarea unor cantităţi mici de urină, stări febrile sau frisoane, dureri de spate sau în părţile laterale, greaţă şi vărsături.


O cercetare care a inclus datele preluate din 17 studii clinice a arătat că leuşteanul poate ajuta la eliminarea bacteriilor care provoacă inflamaţia tractului urinar.

Pentru problemele urinare se recomandă consumul ceaiului de leuştean sau tinctura de leuştean (0,5-2 ml de 3 ori pe zi).

Leuşteanul calmează durerile de stomac
Indigestia este o problemă de sănătate frecvent întîlnită, ale cărei simptome sînt extrem de neplăcute: dureri de stomac, diaree, crampe abdominale, vărsături, gaze intestinale, balonare.

Şi în acest caz, ceaiul de leuştean sau frunzele proaspete pot ameliora aceste manifestări într-un mod natural. Unele studii arată că leuşteanul este benefic şi pentru ameliorarea colicilor la copii.

Leuşteanul reglează ciclul menstrual
Această plantă poate ameliora durerile menstruale şi are capacitatea de a regla ciclul menstrual, precum şi de a reduce fluxul menstrual abundent.

Astfel, leuşteanul poate fi benefic inclusiv femeilor care nu reuşesc să rămînă însărcinate din cauza tulburărilor menstruale.

Leuşteanul, bun pentru creşterea poftei de mîncare
Lipsa poftei de mîncare poate avea numeroase cauze, de la afecţiuni tiroidiene pînă la cancer de diverse tipuri sau tulburări hepatice.

Leuşteanul poate stimula digestia, tratînd totodată diverse tulburări digestive.

Alte plante şi condimente cunoscute pentru efectul lor de stimulare a poftei de mîncare sînt cardamomul, muşeţelul, menta şi iarba grasă.

Leuşteanul ameliorează simptomele bronşitei
Datorită efectelor sale expectorante, leuşteanul este indicat şi în afecţiunile respiratorii, în special bronşita sau diverse viroze de sezon.

Această plantă ajută la eliminarea mucusului din sistemul respirator şi ameliorează accesele de tuse, precum şi durerile în gît. De asemenea, leuşteanul împiedică dezvoltarea bacteriilor gram-negative, responsabile de apariţia pneumoniei

Leuşteanul: contraindicaţii şi posibile reacţii adverse
Leuşteanul ar putea creşte sensibilitatea la lumină, mai ales dacă este consumat în cantităţi mari şi pe termen lung.

Gravidele şi femeile care alăptează trebuie să consume leuştean cu moderaţie, la fel şi persoanele hipertensive, deoarece leuşteanul poate creşte uşor nivelul sodiului din sînge şi, implicit, tensiunea.

Este recomandat sfatul medicului înainte de a lua suplimente, tincturi sau ceaiuri cu leuştean, deoarece acestea pot interfera cu acţiunea altor medicamente, cum ar fi diureticele.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load