Măşti cosmetice naturale pentru ten realizate din coji de fructe

Măşti cosmetice naturale pentru ten realizate din coji de fructe

Fructele fac parte (sau cel puţin ar trebui) din dieta noastră zilnică. Sînt delicioase, sănătoase şi pot ţine locul unei gustări ideale, mai ales atunci cînd ţi-e poftă de ceva dulce, dar vrei să îţi păstrezi silueta.


Dar ce faci cu coaja fructelor? O arunci la gunoi? Ei bine, află că pe lîngă minunile pe care fructele le fac pentru sănătate, coaja lor face şi mai multe minuni pentru piele! Aceasta conţine numeroase ingrediente benefice, cum ar fi antioxidanţii, vitaminele, fibrele sau uleiurile esenţiale care luptă cu acneea, celulita, decolorarea sau îmbătrînirea prematură a pielii tale.


Iată, deci, cîteva fructe a căror coajă nu ar trebui să o mai arunci ci, din contră, ar trebui să te bucuri din plin de ea!


Coaja de portocală


Este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, conţinînd atît vitamina C cît şi vitamina A, ambele fiind benefice pielii. Vitamina C acţionează ca un "înălbitor" natural pentru piele, înlăturînd petele cauzate de soare sau de anumite afecţiuni. Vitamina A ajută la reducerea ridurilor, la înlăturarea cearcănelor şi la împrospătarea tenului. De asemenea, antioxidanţii care se găsesc în coaja de portocală ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii, luptă cu acneea şi protejează pielea de radicalii liberi.


Amestecă două linguri de coajă rasă de portocală cu 1 lingură de miere şi 1 lingură de iaurt natural. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Acest "remediu" va face ca tenul tău să fie mai strălucitor şi mai curat ca oricînd!


Coaja de lămîie


Conţine bioflavonoizi, antioxidanţi care reduc stresul oxidativ şi ajută la aliminarea elementelor toxice din organism, avînd totodată proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii. Este, totodată, bogată în vitamina C şi acid citric care ajută la curăţarea şi împrospătarea pielii.


Într-un bol, amestecă 2 linguri de coajă rasă de lămîie, 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de miere şi 1 lingură de ulei de migdale. Ia în mînă o cantitate mică din scrubul obţinut şi masează-ţi uşor faţa şi gîtul timp de două minute, apoi mai adaugă puţin şi lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 10 minute. După clătire, vei observa că tenul tău pare mai tînăr, lipsit de celule moarte şi mult mai strălucitor.


Coaja de rodie


Rodia este numită şi "fructul raiului" şi asta pentru că are în conţinut numeroşi nutrienţi benefici sănătăţii, atît în ceea ce priveşte partea internă a organismului cît şi cea externă. Plină de antioxidanţi şi vitamine, coaja de rodie are efecte miraculoase asupra pielii, reuşind să estompeze vizibil ridurile şi să reducă urmele de îmbătrînire.


Fă un amestec omogen din două linguri de coajă de rodie rasă, o lingură de suc de lămîie şi o lingură de miere. Aplică masca obţinută pe faţă şi gît şi lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Această mască va face reuşi să reducă acneea, să hidrateze complet tenul şi să cureţe faţa mai bine decît multe produse cosmetice scumpe.


Coaja de banană


Conţine antioxidanţi puternici care reduc stresul oxidativ, protejează tenul de arsurile solare şi reduce acneea şi coşurile de orice fel. De asemenea, este bogată în potasiu, lucru care ajută la menţinerea nivelului de hidratare ridicat.


Decojeşte o banană şi masează-ţi apoi faţa cu coaja ei timp de două, trei minute. Lasă să se usuce timp de aproximativ 10 minute şi apoi spală-ţi faţa cu apă caldă. Această "mască" simplă şi rapidă poate înlocui cu uşurinţă crema hidratantă, reducînd totodată acneea şi dînd strălucire tenului tău!


Coaja de măr


Bogată în vitamine şi minerale, coaja de măr conţine polifenoli, antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi protejează împotriva razelor UV. De asemenea, are o puternică acţiune antiîmbătrînire, fiind ideală atunci cînd vrei un remediu home-made pentru tenul tău, un remediu rapid şi extrem de eficient.


Pune într-un bol două linguri de coajă rasă de măr cu trei linguri de lapte bătut şi amestecă bine pînă cînd obţii o mască omogenă. Aplică această mască pe faţă şi gît şi lasă să acţioneze timp de 25 de minute. Clăteşte apoi cu apă rece şi, cu siguranţă, vei fi surprinsă şi mulţumită de rezultatul obţinut!


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load