Fabricile și mașinile existente sînt suficiente pentru încălzirea Pămîntului cu 2°C

Fabricile și mașinile existente sînt suficiente pentru încălzirea Pămîntului cu 2°C

Fabricile și mașinile existente sînt suficiente pentru încălzirea Pămîntului cu 2°C - pînă la nivelul maxim permis de Acordul de la Paris.


Climatologii de la Universitatea din California au descoperit că infrastructura existentă, interprinderile industriale, centralele electrice și mașinile sînt suficiente pentru a crește temperatura globală peste marcajului de siguranță, adică cu 2 sau mai multe grade Celsius. 


Acordul de la Paris, semnat în 2015, a determinat guvernele din întreaga lume să ia măsuri semnificative pentru a limita încălzirea globală - țările care au ratificat acordul au promis să nu lase ca temperatura globală să crească cu 2°C peste nivelul preindustrial în acest secol.


În document se menționa faptul că chiar și o creștere a temperaturii cu 1,5°C pînă în 2100, ar avea consecințe devastatoare – ar crește numărul de inundații, furtuni, ar crește nivelul oceanului și altele. În același timp, ONU prognozează că, avînd în vedere emisiile actuale de dioxid de carbon și creșterea lor ulterioară, temperatura ar putea crește cu 3°C pînă la sfîrșitul secolului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri