Mănînci pîine cu harbuz? Află cît de nesănătos este acest obicei

Mănînci pîine cu harbuz? Află cît de nesănătos este acest obicei

Harbuzul este un aliment preferat în timpul verii, care răcorește și hidratează, însă poate avea şi efecte adverse. 

Prin conţinutul său de apă şi fibre, harbuzul previne constipaţia şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos. Seminţele de harbuz sînt extrem de sănătoase şi sînt, de asemenea, recomandate consumului: proteinele din semințe conțin aminoacizi esențiali

Mulţi moldoveni consumă harbuzul cu pîine, însă această combinație nu este indicată. Harbuzul nu se combină cu niciun alt produs alimentar. Acesta este foarte acid, fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse.

În schimb, seminţele de harbuz sînt extrem de sănătoase şi sînt recomandate consumului. Sînt foarte bogate şi în vitamine din grupul B, fără de care nutrienţii din alimente nu pot fi transformate în energie. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load