TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Legumele pe care le poți crește în casă, indiferent de vreme

Legumele pe care le poți crește în casă, indiferent de vreme

Ți-ai dori să ai mereu legume proaspete, chiar și în zilele cînd este prea frig să mergi la cumpărături? Află care sînt speciile de legume pe care le poți crește în interior.

Nu ar fi perfect ca atunci cînd ai nevoie de ghimbir sau de morcovi să te duci și să le iei direct din ghiveci? Poate fi minunat să ai în propria casă legumele favorite și să poți pregăti rapid rețetele dorite fără să mai trebuiască să mergi mai întîi la supermarket, odată ce înveți care sînt speciile de legume pe care le poți crește în interior.

Dacă atunci cînd te uiți în grădină îți place mai mult să vezi legume cultivate sau căpșuni și flori decît iarbă, poți aplica același principiu și pentru interiorul casei, pe vreme rece. Nu lăsa frigul de afară să te descurajeze dacă vrei să obții propriile legume proaspete. Nici dacă nu ai mult spațiu la dispoziție nu trebuie să-ți faci probleme, pentru că te poți adapta și vei selecta legumele pe care vrei să le ai la îndemînă.

Iată care sînt tipurile de legume pe care le poți crește în interior:

Salata verde

Crocantă și savuroasă, salata verde face deliciul fiecărei rețete în care este utilizată. În plus, este mult mai ușor să o cultivi decît ți-ai închipuit. Nu ai nevoie de mult spațiu dedicat salatei, ci doar de un pervaz lat și însorit. La început ține semințele de salată așezate în pungi de plastic, cu găuri de aerisire. Pune pămînt umezit în pungă și adaugă aproximativ 15 semințe la suprafață. Acoperă-le cu doi centimetri de pămînt și umezește cu ajutorul unui spray cu apă. Așază pungile pe pervazul luminos și menține pămîntul umed, dar fără apă în exces. Rărește salatele pe măsură ce încolțesc și mută-le în ghivece după aceea. În curînd vei putea savura o salată cu ingrediente direct de la sursă!

Morcovii

Cu siguranță nu vei obține morcovi uriași cultivați în propria casă, dar vor fi proaspeți și cu un gust dulce, special. Dacă îți place să cumperi morcovi baby de la supermarket cu siguranță vei aprecia savoarea celor cultivați chiar de tine. Dacă adopți această soluție, poți avea morcovi tot timpul anului, indiferent de sezon. Trebuie să fii atent la tipul de morcovi pe care îi alegi pentru a-i cultiva. Dacă sînt morcovi mai mici, vei avea nevoie de un ghiveci de aproximativ 15 cm, iar în cazul sortimentelor mai mari asigură-te că ghiveciul are în jur de 20 cm adîncime. Alege un amestec de sol organic, umezește-l cu atenție și umple ghiveciul pînă la înălțimea de 13/18 cm (cu doi centimetri înainte de partea de sus). Plantează semințele la o adîncime de un centimetru. Păstrează ghivecele cu morcovi pe un pervaz însorit și udă pămîntul din cînd în cînd, fără să exagerezi. După ce germinează, rărește-i astfel încît fiecare morcov să se afle la o distanță de cel puțin doi centimetri de ceilalți. Plantează o nouă rundă de morcovi, la fiecare două săptămîni, pentru a te asigura că ai mereu o cantitate suficientă pentru a pregăti rețete delicioase.

Rucola

Aromata rucola completează salatele și este foarte ușor de cultivat. Fiecare plantă încolțește de mai multe ori dacă tai doar frunzele mai mari, lăsîndu-le pe cele mici în centru. Rucola crește mai bine într-un mediu răcoros, ceea ce o face o legumă ideală pentru cultivatul în sezonul rece. Pentru a cultiva această plantă procedează la fel ca și în cazul semințelor de salată verde, udă pămîntul și pune plantele pe un pervaz însorit, rărind semințele la momentul potrivit.

Roșiile

Vei fi surprins cît de rezistente sînt roșiile cultivate în interior. Roșiile se adaptează foarte bine atunci cînd sînt plantate în ghiveci, dar au nevoie de multă lumină, așa că asigură-te că au parte de cel mai bun loc de pe pervazul tău. Specialiștii îți recomandă să începi să cultivi roșiile într-un recipient plat, chiar într-un carton de ouă. Le poți muta într-un ghiveci mai înalt după ce au crescut 8-10 cm deasupra solului. În acest fel te asiguri că au rădăcini puternice și vor rezista foarte bine. Fertilizează solul la fiecare două săptămîni și pune elemente de sprijin din lemn pentru a încuraja creșterea plantei.

Ghimbirul

Este secretul preparatelor aromate, ușor picante, cu o savoare inconfundabilă. Planta de ghimbir seamănă puțin cu cea de bambus. Cea mai simplă metodă pentru a începe să cultivi ghimbir chiar la tine acasă este să cumperi o bucată de rădăcină de ghimbir de la un magazin naturist pentru că produsele comercializate acolo au în general mai puțini conservanți sau alte ingrediente artificiale. Va trebui să lași rădăcina la înmuiat în apă, timp de cîteva ore, pentru a înlătura orice substanță care îi poate inhiba creșterea. După aceea, scurge rădăcina, pune-o într-un ghiveci jos și îngust, acoperă cu pămînt în strat foarte subțire și așteaptă să crească. Menține solul umed, evitînd excesul de apă. În curînd vei avea o plantă cu totul specială în casă.

Sursa: eva.ro


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load