TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Londra a fost scos la vînzare „inelul lui Caligula”

La Londra a fost scos la vînzare „inelul lui Caligula”

Inelul de culoare albastră, sculptat integral din safir, şi care, aşa cum se susţine, ar fi aparținut împăratului roman Caligula (12 – 41 d.Hr.), a fost pus în vînzare de bijutierii londonezi pentru 750.000 de dolari (500.000 de lire sterline), informează Daily Mail.


Pe suprafaţa pietrei preţioase, potrivit experților, este reprezentat profilul celei de-a patra soții, Caesonia, mama singurei sale fiice.


Caesonia a murit imediat după asasinarea împăratului ca urmare a unei conspirații.


Bijutierii din cadrul companiei „Wartski” afirmă că „inelul lui Caligula” s-a aflat, în perioada 1637-1762, în colecţia contelui de Arundel, devenind una dintre celebrele „comori de Marlborough”. Aşa se numea colecția formată din 800 de articole prețioase strânse de politicianul George Spencer, al patrulea duce de Marlborough, la sfîrșitul secolului XVIII – începutul secolului XIX.


Acestea au fost vîndute în 1875 de către John Winston Spencer-Churchill, al șaptelea duce de Marlborough, lui David Bromilow, şerif din Leicestershire, pentru 35.000 lire sterline vechi (adică 2,2 milioane lire sterline sau 2,7 milioane de dolari la valoarea actuală).


În anul 1899, inelul a fost pus la vânzare de fiica lui Bromilow la Casa de licitaţii „Christie’s”. După aceea, urmele inelului s-au pierdut și abia în 1971 relicva prețioasă a apărut la licitația de la Sotheby’s, unde a fost vîndută pentru doar 750 de lire sterline.


De atunci, această piesă rară s-a aflat într-una dintre colecțiile private franceze, de la care a fost achiziționată de bijutierii companiei „Wartski”, care se numără printre furnizorii Reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a și ai fiului său, prințul moştenitor Charles.


Potrivit afirmaţiilor directorului companiei de bijuterii din Londra, Kieran McCarthy, bijuterii precum „inelul lui Caligula” sunt foarte puține, iar acest hololith din safir este „cel mai bun dintre ele”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load