La ce trebuie să renunţi ca să fii fericit

La ce trebuie să renunţi ca să fii fericit

Eliberează-ți viața de următoarele lucruri nefolositoare și vei simți că viața ți se umple de fericire și placere. Nu te rezuma doar la citit, treci la acțiune.


1. Renunță la dorința de a avea întotdeauna dreptate


Printre noi sînt atît de multi oameni care pur și simplu nu sînt capabili să tolereze puncte de vedere diferite de ale lor. Nu merită efortul!


2. Nu mai încerca să controlezi totul


Renunță la nevoia de a controla orice se întampla în viața ta: oameni, situații, evenimente etc. Indiferent că este vorba despre familie, prieteni, colegi sau străini de pe stradă, lasa-i să fie ceea ce sînt.


3. Nu mai da vina pe altcineva/ceva


Eliberează-te de nevoia de a da vina pe alții pentru ce ai sau nu ai. Nu-ți risipi energia pe asta și asumă-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta.


4. Renunță să mai folosești limbajul negativ cînd vorbești cu tine însuți/ăți


Atît de mulți se rănesc singuri pentru că permit gîndurilor negative și emoțiilor să le controleze viața. Nu crede orice îți spune creierul rațional. Ești mai bun și capabil decît crezi tu însuți/ați.


5. Nu te mai plînge


Eliberează-te de nevoia de a te plînge de lucrurile, oamenii, evenimentele și situațiile care te fac nefericit și te deprimă. Nimic nu te poate face nefericit dacă tu nu permiți asta.


6. Evită critica


Nu critica oamenii care sînt diferiți față de tine și situațiile care nu se potrivesc așteptărilor tale. Toți oamenii sînt diferiți.


7. Eliberează-te de nevoia de a-i impresiona pe alții


Nu te mai preface și fii cine ești cu adevărat. Renunță la mască și acceptă-te și iubește-te așa cum ești.


8. Nu te mai împotrivi schimbării


Schimbarile sînt normale, de vreme ce ne împing la acțiune și ne îmbunătățesc pe noi și viețile noastre. Ne ajută să ne schimbam în bine viețile noastre și pe ale altora.


9. Scapă de stereotipuri


Incetează să etichetezi oamenii pe care nu-i cunoști și evenimentele pe care nu le înțelegi. Încearcă să ai o minte deschisă.


10. Renunță la trecut


Nu este deloc ușor. Mai ales dacă trecutul pare mai bun/fericit decît prezentul, iar viitorul pare a fi înfricoșător. Însă trebuie să accepți că prezentul este tot ceea ce ai acum, de vreme ce trecutul s-a dus, iar viitorul nu este încă aici.


11. Scapă de frică


Teama nu este nimic altceva decît o iluzie și nu există în lumea reală, tu ești cea care o creează în propria minte. Schimbă atitudinea interioară, iar lumea din afară va fi așa cum ar trebui să fie.


12. Incetează să cauți scuze


Mulți oameni se limitează ei înșiși pentru că găsesc scuze la orice, așa ca renunță la acest obicei.


13. Nu-ți trăi viața potrivit așteptărilor altora


Atît de mulți oameni își trăiesc viețile în concordanță cu ce cred alții că este mai bine pentru ei, facînd ceea ce părinții, prietenii, profesorii și societatea asteaptă de la ei. Își ignoră vocea interioară pentru că sînt mult prea preocupați să implementeze așteptarile altora. Uită ceea ce doresc cu adevărat, ce-i face pe ei fericiți, iar în final renunță la propriile visuri și pierd controlul propriei vieți.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load