COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Izolarea, cum să ne organizăm timpul?

Izolarea, cum să ne organizăm timpul?

Izolarea, acest necesar spre liniştea şi relaxarea fizică, ne-a oprit să mai construim în afară şi ne-a determinat să învăţăm să construim în interiorul nostru; cel puţin pe o parte dintre noi, iar pentru cei mai rezistenţi dintre noi, vom învăţa în timp din aceasta experienţă ciudată, scrie csid.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, de cînd ne trezim şi pînă cînd ne culcăm, puterea izolării ne ţine mai atenţi la noi decît înainte, aşadar putem spune că există şi părţi benefice în această “mare” de întuneric în care ne regăsim cu toţii de cîteva încoace.

“Izolarea este un moment greu pentru noi, dar din discuţiile pe care le-am avut cu mulţi prieteni şi cunoştinţe, am observa un lucru destul de interesant: oamenii au învăţat să-şi folosească din timp pentru a-şi construi sinele interior, şi mai puţin timp alocă pentru construirea realităţii exterioare. Cred cu tărie că, după terminarea perioadei de izolare, vom ieşi cu toţii mai învăţaţi, mai recunoscători pentru ceea ce Viaţa ne oferă şi mai iubitori de oameni şi de comunicarea reală cu aceştia. Este destul de greu de recunoscut, mai ales din cauza circumstanţelor sumbre, însă cred că viaţa după izolare va fi mai frumoasă ca oricînd”, explică psihologul Alexandru Pleşea


Cum ne organizăm timpul în … izolare?

  1. Sfînta trezire de dimineaţă este binecuvîntarea faptului că încă o zi ne mîngîie existenţa, iar ca semn de recunoştinţă putem saluta cu deplină conştiinciozitate, Soarele.
  2. Ne putem îndemna să ne punem trupul în mişcare timp de 15 minute, cu privirea aţintită spre geam către viaţa de afară: exerciţii uşoare, ne întindem muşchii şi flexăm uşor toate încheieturile.
  3. Putem practica exerciţii de respiraţie conştiente, deoarece acestea sînt producătoare de energie pentru ziua ce urmează.
  4. O oră putem aloca timp pentru cititul unei cărţi de mult uitată în bibliotecă
  5. 12 de ore de tele-muncă – putem observa că de acasă muncim mai uşor, mai relaxaţi şi chiar sîntem mai productivi.
  6. Opt ore de somn, ascultînd muzică de relaxare şi visînd la o lume mai bună.

Izolarea este un bun necesar omului şi un rău adus societăţii

“Societatea este compusă din alergătură, mişcarea şi devotamentul oamenilor să-şi ridice materia prin ea. Societatea beneficiază de grabă şi rutină oamenilor, oferindu-le un vis care dispare pe măsură ce omul se apropie de sfîrşit, acesta văzîndu-şi viaţă din trecut, prin regrete sau victorii. Măsură societăţii este omul, care doar prin propria lui putere poate face pentru el un bine acumulînd, crescînd, învăţînd şi dăruind sufletului sau doar din ce are, ştie şi face. Doar aşa alţii pot învaţă de la el”, conchide psihologul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load