COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Înțelepciunea bunicului este actuală în fiecare zi

Înțelepciunea bunicului este actuală în fiecare zi

Învățător de la Dumnezeu – anume așa îl numesc eu pe bunicul meu. Din păcate, el nu mai e în viață. Dar povețile sale cu privire la copii vor rămîne cu mine pentru întreaga viață și le voi transmite copiilor mei.

Mă întreb și acum de unde atîta înțelepciune într-un asemenea om simplu? Bunicul a absolvit 7 clase și școala de artizanat. A trecut războiul, s-a întîlnit cu bunica, a creat o familie, a construit o casă și a crescut două fiice. El a lucrat toată viața în colhozul pescăresc, într-un atelier mecanic pentru repararea navelor.

Cînd mama m-a născut, el i-a spus ceva despre educația și dezvoltarea mea. Și el nu a citit cărți inteligente de pedagogie și psihologie pentru copii. El dădea sfaturi intuitiv, în baza propriei experiențe și credințe. Și cînd eu am devenit în cele din urmă mama (e trist că bunicul nu a trăit pînă la acel moment), mama mea mi-a spus toate ideile bunicului. Acum, avînd deja trei copii și citind o mulțime de cărți despre copii, îmi scot pălăria în fața înțelepciunii bunicului în ceea ce privește pedagogia.


Continuare: ecology.md

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load