COVID-19 în MOLDOVA

În SUA ar fi putut fi 1.000 de persoane infectate cu Covid-19 încă din decembrie

În SUA ar fi putut fi 1.000 de persoane infectate cu Covid-19 încă din decembrie

Au început să iasă la iveală tot mai multe dovezi, potrivit cărora pandemia de coronavirus ar fi început înainte să se anunțe oficial acest lucru, transmite stirileprotv.ro.

Specialiștii din California susțin că au avut pacienți cu simptome ale noului virus înainte de Crăciun, transmite Daily Mail.

Medicii de la Universitatea din California, Los Angeles, care au analizat milioane de rapoarte medicale vechi au descoperit o creștere a numărului de internări, iar pacienții prezentau simptome precum tuse și insuficiență pulmonară încă din luna decembrie a anului 2019, care a continuat pînă în luna ianuarie a anului curent.


În decursul acelor luni s-ar fi înregistrat mai multe cazuri decît în anii obșnuiți, potrivit medicilor. Ei au mai adăugat că între lunile decembrie și februarie ar fi putut exista aproape 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus în Los Angeles.

Experții susțin acest lucru, după ce o familie din Marea Britanie a prezentat un raport care arăta faptul că un membru ar fi murit din cauza coronavirusului în decembrie. Decesul a avut loc cu două luni înainte să fie constatat primul deces oficial din cauza Covid-19 în Marea Britanie.

Beijingul a susținut multă vreme că virusul a fost identificat prima dată într-o piață din Wuhan chiar înainte de Crăciun, guvernul chinez nespecificând acest lucru Organizației Mondiale a Sănătății înainte de 31 decembrie.

Însă mai multe rapoarte și dovezi analizate de experți sugerează că virusul ar fi putut exista cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte de a-i fi anunțată existența în mod oficial.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load