În Rusia s-a născut un bebeluș uriaș pe cale naturală

 În Rusia s-a născut un bebeluș uriaș pe cale naturală

O femeie de 42 de ani din Dagestan, în sud-vestul Rusiei, a adus pe lume o fetiță care a cîntărit 6,3 kilograme la naștere, de două ori mai mult decît greutatea medie a nou-născuților, scrie El Pais.


Bebelușul este al cincilea copil al familiei și a fost născut pe cale naturală, fără anestezie epidurală și analgezice, dar și fără intervenția chirurgicală a meidicilor. Nou-născutul este considerat „uriaș” după standardele medicale, avînd în vedere că a cîntărit la naștere mai mult de 5 kilograme.


Deocamdată, medicii au descoperit o problemă de sănătate minoră la urechile copilului și îl țin sub observație pentru a se asigura că nu apar și alte complicații. Bebelușii care cîntăresc la naștere mai mult de 4 kilograme au riscuri crescute de distocie la umăr, clavicule sau brațe rupte, cauzate de faptul că bebelușul este prea mare pentru a fi născut natural și rămîne adeseori blocat în corpul mamei. În plus, ei au riscuri crescute de a avea glicemie mare, precum și malformații sau probleme de inimă.


Părinții, ale căror nume nu au fost făcute publice, au refuzat să acorde interviuri presei, așa că nu se știe ce nume au ales să îi dea fetiței lor.


Un bebeluș ajunge, de regulă, să cîntărească 6 kilograme abia la vîrsta de 6 luni. Însă acesta nu este cel mai neobișnuit caz de pînă acum. Potrivit Guinness Book of Records, cel mai greu bebeluș a cîntărit 10,2 kilograme la naștere. Mama lui era de origine italiană și a născut la Aversa, în septembrie 1995.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load