TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În ce condiții apare meningita și cînd mergi de urgență la medic

În ce condiții apare meningita și cînd mergi de urgență la medic

Principalele simptome ale acestei boli sînt că și cele ale unei gripe severe, adică dureri în zona cervicală, gît înțepenit, febră, frisoane, dureri de cap și, în mod special, vărsături, somnolență sau dureri musculare.

Medicii trag un semnal de alarmă, susțînînd că meningita se manifestă în special la copii sau la adulții tineri, dar ea poate afecta și persoanele mai în vîrstă.

Meningită simptome. Tipuri de meningită


Meningită acționează oricum asupra persoanelor cu un sistem imunitar scăzut. Specialiștii au ajuns la concluzia că există mai multe tipuri de meningită, în funcție de ceea ce o provoacă.

Astfel, există meningită virală, bacteriană, meningococica, pneumococica, stafilococica, streptococica, cu bacili gram negativi, tuberculoasă, coriomeningita limfocitara benignă, meningită urliana, meningită cu HIV și meningită fungice, potrivit Doctorulzilei.ro.

Meningita virală

Meningita virală este cea mai răspîndită. Potrivit statisticilor, aproximativ 80% dintre copii riscă să facă acest țipe de meningită. Afactiunea se ia prin mîncare, apă sau prin atingerea unor obiecte contaminate. Copiii mici sînt cei mai expuși, mai ales cei care se află în colectivitate.

Meningita bacteriană

Meningită simptome. De asemenea, meningită bacteriană, mai rar întîlnită, este cauzată de un meningococ sau pneumococ, bacterii care se găsesc la nivelul gîtului sau nasului înfundat. Ele nu cauzează probleme mari, decît atunci cînd ajung în sînge, declanșînd boală necruțătoare.

Meningită se transmite de la om la om prin salivă sau secreții nazale. În cazul în care nu este tratată, meningită poate să provoace afecțiuni ireversibile ale creierului și poate produce decesul unei persoane în 24 de ore.

Deoarece simptomele sale sînt asemănătoare unei gripe, meningita poate evolua foarte rapid fără că pacientul să se alarmeze.

Meningită simptome. Cum se diagnostichează?

Meningită simptome. Este important totuși, că în cazul în simptomele asociate răcelii sînt însoțite și de vărsături sau dureri de cap, pacientul să se prezinte de urgență la medic.

Meningita poate fi diagnosticată printr-o serie de analize, cum ar fi testele de sînge, tomografie sau RMN. Aceste teste sînt importante pentru identificarea tipului de meningită și tratarea ei cît mai rapid.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load