În adîncurile oceanice a fost descoperită o nouă specie de rechin

În adîncurile oceanice a fost descoperită o nouă specie de rechin

Cercetătorii din cadrul Institutului Tehnologie din Florida au identificat şi confirmat existenţa unei noi specii de rechin în Oceanul Atlantic.


Pentru a confirma descoperirea, specialiştii au utilizat teste genetice şi au denumit noua specie ''rechinul sixgill Atlantic''. Conform ZeeNews, rechinul este diferit de către  omologii săi din oceanele Indian şi Pacific şi are o lungime de 1,82 de metri. 


''Am arătat faptul că sixgills din Atlantic este de fapt foarte diferit de speciile din Oceanul Indian şi Pacific la un nivel molecular,'' a declarat Toby Daly-Engel, biolog din cadrul Institutului de Tehnologie din Florida. 


Rechinii sixgrill sînt printre cele mai bătrîne creaturi de pe Pămînt, strămoşii lor au apărut în urmă cu 250 de milioane de ani, cu mult timp înaintea dinozaurilor. Însă, faptul că îşi petrec mare parte din timp la sute de metri sub suprafaţa oceanelor a făcut dificil de studiat specia. 


Prin intrmediul utilizării a 1.310 perechi de bază a două gene mitocondriale, echipa a determinat că există suficiente diferenţe genetice între ceea ce a fost considerat pentru o lungă perioadă de timp ca fiind aceeaşi specie.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load