Imagini înfiorătoare cu rechinul de Groenlanda (VIDEO)

Imagini înfiorătoare cu rechinul de Groenlanda (VIDEO)

Pentru cercetători observarea şi monitorizarea speciilor marine poate fi dificilă. Însă cel mai greu este să surpinzi vietăţile care trăiesc la mari adîncimi în ape acoperite de gheaţă.


Recent aceştia au reuşit să înregistreze imagini uimitoare cu rechinul de Groenlanda din regiunea Arctică.


Videoclipul le-a oferit specialiştilor detalii semnificative privind abundenţa, mărimea şi comportamentul  acestor animale. Conform Mail Online, majoritatea detaliilor pe care specialiştii le cunosc despre rechinul de Groenlanda provin din surse istorice. 


Rechinul a fost pescuit pînă în anul 1960, în apele din nordul Atlanticului pentru grăsimea din ficatullui. În prezent mai există pescuit în Groenlanda, dar este limitat. 


Conform cercetătorilor specia poate ajunge şi la vîrste de 500 de ani. În perspectivă, acest fapt atestă că rechinii care trăiesc şi astăzi au trăit în perioada în care Mayflower a adus primii pelerini în America sau cînd Isaac Newton a realizat prima teorie despre gravitaţie. Aceşti rechini pot trăi o perioadă mai lungă de timp datorită procesului lent de creştere (un centimetru pe an), însă fiind foarte greu de observat, cercetătorii nu au fost niciodată siguri de această teorie.


Deşi este un înotător estrem de lent şi complet orb, rechinul de Groenlanda este totuşi unul dintre cei mai mari prădători din Arctic. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load