COVID-19 în MOLDOVA

Greta Thunberg revine la școală după o pauză de un an

Greta Thunberg revine la școală după o pauză de un an

Activista pentru mediu Greta Thunberg a anunțat luni pe Twitter că revine la școală după o pauză de un an, potrivit DPA.

''Anul meu sabatic de la școală s-a încheiat și mi se pare grozav să mă întorc din nou la școală!'', a scris militanta în vîrstă de 17 ani, transmite radiochisinau.md.

Thunberg a început primul an de liceu la cîteva zile după colegii ei din Stockholm, care au revenit din vacanța de vară săptămîna trecută, întrucât adolescenta s-a aflat în Germania pentru a se întîlni cu cancelarul Angela Merkel și, de asemenea, pentru a organiza o grevă pentru climă în Berlin.

Adolescenta nu a frecventat anul trecut cursurile școlare dedicîndu-și timpul luptei împotriva schimbărilor climatice. În august 2019 a călătorit într-o ambarcațiune pînă la New York pentru a participa la summitul ONU pentru climă, în cadrul căruia a rostit fraza ''cum îndrăzniți'', dojenindu-i pe liderii mondiali într-un discurs vizionat de un număr impresionant de oameni.

Pe parcursul anului, Thunberg s-a întîlnit cu activiști pentru climă din Europa și Americi și a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace.

Anterior, adolescenta a demarat o mișcare globală pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice lipsind de la școală în zilele de vineri și a organizat prima grevă școlară în august 2018.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load