COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greşelile pe care le facem atunci cînd ne spălăm pe cap

Greşelile pe care le facem atunci cînd ne spălăm pe cap

Nu am mai schimbat marca de şampon de mai bine de cîţiva ani, nu umezim părul suficient şi aplicăm şamponul în doar cîteva puncte de pe scalp - acestea sunt doar cîteva dintre greşelile pe care facem atunci cînd ne spălăm pe cap. Experţii în frumuseţe spun că aceste obiceiuri ne deteriorează podoaba capilară.

Deseori, părul nostru este lipsit de strălucire de a doua zi după ce ne-am spălat pe cap. Experţii în frumuseţe spun că de cele mai multe ori suntem tentaţi să face mici greşeli, din cauza cărora podoaba capilară se îngraşă repede şi are un aspect murdar.

Huffigton Post a realizat un top 5 cu cele mai frecvente greşeli pe care le facem atunci cînd ne spălăm pe cap.


De ani de zile folosim aceeaşi marcă de sampon. Hairstilistul Mario Russo spune că neschimbarea şamponului poate reprezenta un motiv pentru care facem mătreaţă. Expertul recomandă ca o dată la cîteva luni să schimbăm marca de şampon, dar care să fie indicată pentru tipul nostru de păr.

Înainte de a aplica şamponul, doar ne umezim părul. Procedînd astfel riscăm ca părul să nu fie spălat cum trebuie. Astfel, înainte de a aplica şamponul, udaţi bine podoaba capilară. Staţi sub jetul de apă minute bune înainte de şamponare.

Aplicăm şamponul doar în anumite puncte de pe scalp. Atunci cînd ne spălăm pe cap şamponul nu se aplică doar în creştetul capului, ci şi la nivelul cefei şi în părţi. Astfel, şamponul va acoperi toată suprafaţa scalpului şi podoaba capilară va fi spălată bine pe toată supraţa ei.

Zgîriem scalpul cu unghiile. Scalpul se masează uşor cu buricele degetelor, deoarece riscăm să ne zgîriem şi să ne deteriorăm pielea capului.

Ne clătim cu apă fierbinte. Specialiştii în frumuseţe spun că apa fierbinte usucă firul de păr şi scalpul. În plus, apa fierbinte decolorează părul. Astfel, este recomandat să ne spălăm şi clătim cu apă călîie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load