Google a complicat căutarea în baza imaginilor

Google a complicat căutarea în baza imaginilor

Google Search trece, începînd de astăzi, printr-o serie de schimbări, compania fiind nevoită să elimine două funcţii importante.


Aceste mişcări au fost necesare, întrucît Google a ajuns la o înţelegere cu Getty Images, în urma unui proces care acuza că motorul de căutare aduce prejudicii, întrucît oricine poate descărca fotografii de pe Google Image fără a accesa site-ul sursă şi fără a plăti drepturi de autor pentru folosirea lor.


 


zoom in


Cei care foloseau Google Image des pentru descărcarea de fotografii, fundaluri pentru desktop sau orice altceva vor trebui acum să parcurgă mai mulţi paşi. Butonul „show image” a fost eliminat complet de pe toate platformele de pe care poţi accesa serviciul. Trebuie acum să accesezi site-ul sursă şi să descarci fotografia manual, dacă îţi doreşti asta. Există astfel posibilitatea ca imaginile să fie protejate prin diverse metode, în funcţie de site, deci anumite fotografii nu vor mai putea fi descărcate aşa uşor la calitatea lor originală.


De asemenea, cei care foloseau funcţia „search by image”, opţiune care oferea rezultate similare instant, vor descoperi că de astăzi aceasta nu mai există. Motivul pentru care aceasta a fost eliminată este simplu: majoritatea utilizatorilor o foloseau pentru a găsi versiuni fără watermark, pe care le descărcau şi foloseau fără să plătească. Întrucît Getty Images este una dintre cele mai mari resurse foto de pe internet, este de înţeles de ce a atacat Google în instanţă referitor la aceste capabilităţi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load