COVID-19 în MOLDOVA

Gerard Depardieu s-a convertit la ortodoxism

Gerard Depardieu s-a convertit la ortodoxism

Gerard Depardieu s-a convertit la ortodoxism, actorul francez care a devenit cetățean rus din 2013 avînd același duhovnic ca președintele Vladimir Putin, transmite stirileprotv.ro.

Actorul francez și cetățean rus naturalizat Gerard Depardieu și-a continuat călătoria religioasă prin convertirea la creștinismul ortodox, a scris sâmbătă revista Valeurs Actuelles, citată de The Moscow Times.

Unul dintre cei mai prolifici actori francezi și o personalitate foarte populară în Rusia, Depardieu a primit cetățeania rusă în 2013, încercînd să scape astfel de impunerile fiscale din țara sa natală.


Vladimir Putin l-a prezentat pesonal pe Gerard Depardieu cu noul său pașapot rusesc, în cadrul unei întîlniri care a avut loc în stațiunea Soci.

Depardieu, în vîrstă de 71 de ani, a declarat că îndrumătorul său spiritual este părintele Tikhon Shevkunov, despre care se spune că este duhovnicul lui Putin.

Botezul ar fi avut loc la o biserică ortodoxă rusă din Paris, Catedrala Alexander Nevsky.

”În cântările solemne ale corului și rugăciunile credincioșilor participanți, Gerard Depardieu a fost stropit din abundență pe cap și pe corp cu apă sfințită, deși nu a fost complet scufundat, așa cum este este obiceiul”, au transmis reporterii Valeurs Actuelles.

Actorul a mai fost la convertit la Islam, budism și hinduism și vrea să treacă și la iudaism

Depardieu a spus că fost convins să se convertească la această religie datorită legătirilor sale cu clerul ortodox și pasiunea pentru liturghia ortodoxă.

Actorul a fost însoțit de un cerc mic de apropiați, de aproximativ 30 de persoane.

Presa susține că actorul și-a exprimt dorința de a se converti ”în curând” la iudaism, datorită apropierii acestei religii de Islam, la care Depardieu s-a convertit în 1967.

De atunci, Gerard Depardieu s-a mai convertit la budism și hinduism.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load