COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Furtunile pot afecta negativ sănătatea oamenilor în vîrstă

Furtunile pot afecta negativ sănătatea oamenilor în vîrstă

Un nou studiu efectuat pe o perioadă de 14 ani susține că furtunile cu fulgere pot afecta negativ sănătatea oamenilor în vîrstă, scrie Gizmodo.

Realizat pe o perioadă de 14 ani, studiul a detaliat cum în zilele următoare unei furtuni cu fulgere s-au înregistrat creșteri ale cazurilor urgente cu probleme respiratorii în spitalele din SUA, mai ales în cazurile oamenilor în vîrstă ce sufereau de astm sau boli pulmonare, potrivit digi-world.tv.

Încă din anii 1980, experții au susținut că furtunile cu fulgere pot afecta negativ sănătatea oamenilor, însă mai multe studii din ultimii ani au demonstrat corelația intre aceste evenimente meteo și afectează negativ sănătatea, mai ales sistemul respirator.


Un studiu a descoperit că apneea de somn se poate înrăutăți în timpul schimbărilor de presiune atmosferică ce apar în timpul unei furtuni.

Noul studiu, publicat în jurnalul JAMA Internal Medicine, a luat în calcul datele meteo din SUA, din partea Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, în perioada ianuarie 1999 - decembrie 2012, precum și date despre cazurile de peste 65 de ani cu probleme respiratorii ce ajung în camera de gardă la nivel național.

“În studiul nostru, am văzut o creștere modestă, dar avedarata în folosirea departamentului de urgențe pentru probleme respiratorii în zilele din apropierea furtunilor, în special în rîndul pacienților cu astm și probleme respiratorii COPD,” a declarat autorul studiului, Christopher Worsham.

În studiu, Worsham și echipa sa au observat că exista creșteri de temperatură și a nivelului de particule în aer (poluate) cu puțin timp înainte de o furtuna, așa că e posibil că acești factori să aibă un efect negativ asupra sănătății oamenilor în vîrstă. Experții nu exclud și posibilitatea că anumite condiții de mediu din preajma furtunilor, precum creșterea nivelului de polen din aer, să nu inrauteasca sănătatea oamenilor mai tineri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load