COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fructul care are de 20 de ori mai multă vitamina C decît portocalele

Fructul care are de 20 de ori mai multă vitamina C decît portocalele

Cu un conţinut de 20 de ori mai mare de vitamina C decît portocalele, agrişele sînt nişte fructe de pădure care au rol antioxidant, antibacterian, antiviral, iar specialiştii le consideră „fructele frumuseţii", avînd efecte stimulatoare asupra organismului uman.

Iată cîteva beneficii ale agrişelor:

1. Agrişele sînt recomandate copiilor care nu au poftă de mîncare, care pot combină aceste fructe cu puţină miere, iar rezultatele nu vor întîrzia să apară.

2. Agrişele sînt bune şi în curele de slăbire, pentru detoxificarea organismului, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar, protejînd corpul de infecţii şi inflamaţii.


3. Dacă sînt introduse în alimentaţie, agrişele pot fi un ajutor de nădejde în stări de convalescenţă, anxietate, stres, diaree, dizenterie, afecţiuni ale sistemului digestiv, stimularea circulaţiei periferice şi a activităţii inimii, repararea celulelor afectate din organism şi ameliorarea afecţiunilor oculare, precum cataractă şi hipermetropia.

4. Ceaiul de agrişe acţionează benefic asupra tensiunii arteriale, a afecţiunilor rinichilor, ficatului şi stomacului, normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul şi previne răceală. Acesta se prepară dintr-o mîna cu frunze de agrişe peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită, care se mai lasă la fiert un minut. Se beau trei căni de infuzie pe zi, îndulcită cu miere.

5. Agrişele sînt şi un bun agent antiimbatranire, ajutînd la păstrarea tinereţii cît mai mult timp dacă sînt consumate frecvent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load