COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fructele care pot ușura simptomele afecţiunilor pulmonare cronice

Fructele care pot ușura simptomele afecţiunilor pulmonare cronice

Consumul de grepfrut, dar şi de banane, peşte şi brînză ameliorează simptomele bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), din care fac parte bronşita cronică şi emfizemul pulmonar, ambele fiind cauzate mai ales de fumat.

O echipă de cercetători din Europa şi Statele Unite ale Americii, care a studiat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienţi bolnavi de BPOC, timp de trei ani, a observat o legătură directă între consumul de grepfrut, banane, peşte şi brînză şi ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni pulmonare, informează feellikecooking.ro.

Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte o serie de parametri, cum ar fi funcţionarea plămînilor, condiţia fizică şi numărul de globule albe din sînge.


Corrine Hanson, coordonatoarea studiului, afirmă că pacienţii cu BPOC ar trebui să primească sfaturi nutriţionale, ca parte a tratamentului pe care îl urmează.

Bolile pulmonare obstructive cronice afectează de regulă persoanele cu vîrsta de peste 35 de ani, deşi majoritatea bolnavilor sînt diagnosticaţi abia în jurul vîrstei de 50 de ani.

BPOC afectează mai des bărbaţii decît femeile, deşi numărul pacientelor diagnosticate cu BPOC în ultimii ani a crescut.

“Dieta este un factor de risc potenţial modificabil pentru dezvoltarea şi evoluţia multor boli şi există dovezi că dieta joacă un rol atît în dezvoltarea, cît şi în simptomele clinice ale BPOC. Acest studiu şi-a propus să evalueze această asociere”, a adăugat Corinne Hanson.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load