Fotografii vechi, de 100 de ani, a celor mai frumoase femei din acele vremuri (FOTO)

Fotografii vechi, de 100 de ani, a celor mai frumoase femei din acele vremuri (FOTO)

Femeia de la Luzon, Filipine


mustget-women


Această femeie, de pe insula filipineză Luzon, demonstrează stilul și moda din vremurile sale. Pe atunci, la începutul secolului al XX-lea, moda americană începuse deja să-și exercite influența, dar stilul tradițional tagalog era încă destul de evident.


Anna May Wong


Prima stea de cinema americană, de origine chineză


mustget-women-1


Anna May Wong (3 ianuarie 1905 - 2 februarie 1961) – prima actriță americană de origine chineză, căreia i-a reușit să devină faimoasă. A izbutit să-și facă o carieră încîntătoare ca actriță, în ciuda rasismului, foarte răspîndit, în acea vreme. Wong a trebuit adesea să concureze cu femeile albe pentru rolurile asiatice. În anul 1936, Wong a vizitat China, Beijing-ul și Shanghai-ul. Din cauza protestului cetățenilor, care considerau că munca ei de la Hollywood îi defăimează țara, actriței nu i-au permis să viziteze satul natal al strămoșilor săi.


Анна Мэй Вонг

Lily Elsie

Actriță engleză și cîntăreață


mustget-women-2


Lily Elsie (8 aprilie 1886 — 16 decembrie 1962) a fost actriță engleză și cîntăreață a Epocii Edwardiene. Ea era renumită pentru profilul ei grecesc, ochi albaștri și mișcări grațioase. Rolul văduvei vesele din opereta cu aceeași denumire a lui Franz Lehar (1907) i-a adus adevărata faimă de star.


лили элси

Anna Pavlova

Prim-balerină rusă


mustget-women-3


(31 ianuarie 1881 - 23 ianuarie 1931) –balerină rusă, prim-balerină a Teatrului Mariinski în perioada 1906-1913, una dintre cele mai mari balerine ale secolului al XX-lea. După începutul Primului Război Mondial, s-a stabilit în Marea Britanie, a fost permanent în turnee cu trupa ei, prin toată lumea, în circa 40 de țări, în multe dintre acestea prezentînd pentru prima oară arta baletului. Turneele Annei Pavlova au contribuit la încetățenirea gloriei mondiale a baletului rusesc. Miniatura coregrafică-monolog "Moartea lebedei" în interpretarea balerinei a devenit una dintre cele mai înalte interpretări standard ale Școlii de Balet Rusești.


pavlova_anna

Rita Martin


mustget-women-4


Rita Martin a fost model și și-a început cariera de creație în anul 1897. Ea a fost model la numeroase sesiuni foto, a fost adorată de sute de fotografi. Ca apoi să devină etalon al frumuseții. Mai tîrziu, ea însăși a devenit fotograf.

Fotografia unei femei necunoscute


mustget-women-6

Marie Louise Derval


mustget-women-7


Maria-Louise Derval a fost actriță franceză, fiind renumită pentru frumusețea ei extraordinară. Ea este cunoscută pentru rolul din filmul "Chicot the Jester".

 Carolina Otero - Carolina “la Belle”

Dansatoare și Actriță, originară din Spania


mustget-women-8


Caroline Otero (4 noiembrie 1868 - 10 aprilie 1965) sau frumoasa Otero - cîntăreață și dansatoare franceză de origine spaniolă, stea și simbol al unei epoci frumoase. A evoluat la Teatrul Folies Bergère  din Paris, la Sala de Concerte Olimpia. A vizitat Austria, Ungaria, SUA, Argentina, Rusia (1898), a făcut cunoștință cu Rasputin. Printre admiratorii ei erau Wilhelm al II-lea al, Nicolae al II-lea, Leopold al II-lea al, Alphonse al XIII-lea, Edward VII, Aristide Briand, Gabriele D'Annunzio și mulți alții. Din cauza ei au avut loc multe dueluri, portretele ei au fost pictate de mulți artiști, fotografi la modă au fotografiat-o o pentru cărțile poștale.


A fost remarcată pentru vitalitatea sa uimitoare și pasiunea bolnăvicioasă pentru jocurile de noroc.


În anul 1910 a părăsit scena, s-a mutat cu traiul la Nice. Locuia singură pe alocația plătită de Casino Monte Carlo, în memoria acelor milioane de franci, pe care Caroline Otero îi pierduse aici înainte.


Каролина Отеро

Miss Valli Valli


mustget-women-9


Miss Valli Valli, născută în Germania, a fost actrița de vaudeville și filme mute. A debutat în calitate de actriță, cînd avea 12 ani. Ea a jucat, în principal, în Anglia, iar apoi în SUA.

 Prințesa Victoria Luise Von Preußen


mustget-women-10


Prințesa de Prusia era neobișnuit de inteligentă și frumoasă. A fost numită în cinstea străbunicii sale marii regine a Angliei - Victoria.

 M. Thermonde


mustget-women-11


Această actriță a Epocii Victoriene era o adevărată Zeiță a scenelor Franței. Fotografie din anul 1905

Mata Hari (Margaretha Geertruida Macleod)


mustget-women-12


Interpretă de dansuri exotice și curtezană, care a lucrat și în calitate de spioană în Franța, în timpul Primului Război Mondial. S-a dovedit că lucra ca agent dublu, inclusiv pentru Germania. Ulterior, a fost executată, în anul 1917.

 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load